Om

Handgjorda, personliga smycken i härliga material och färger. Vill du ha ett armband, halsband, ett par örhängen eller en ring som ingen annan har. Här hos SMYCKES-CALAS hittar du nästan alltid endast ett exemplar av varje smycke. Jag blandar äkta silver och halvädelstenar med läder och tygband, nickelfri metall och återvunna material. 

Jag som driver SMYCKES-CALAS-BUTIKEN heter Sussi Calås-Jonsson, bor i Norrköping och är väl egentligen något av en mångsysslare. Jag älskar att göra smycken. Det är så mycket lek och glädje i att skapa smycken och jag tillverkar alla smycken till butiken själv!

Något som fascinerar mig är kristaller och stenar. De sägs ha helande egenskaper och man kan hitta mycket information om olika stenar, både på nätet och i böcker. Om du dras till en sten, kan det vara så att du behöver just den stenens energier.

När jag var liten drömde jag om att bli silversmed. Men ödet ville annorlunda. De senaste åren har jag tagit upp "tråden" igen och gått flera kurser i silversmide. 

Ord har annars alltid haft en central plats i mitt hjärta. För ca 10 år sedan blev jag inspirerad att göra en egen "ordlek". Den heter Kloka Ordleken och är en liten låda med 40 små visdomskort, vart och ett med ett klokt råd och en illustration.  Snart därefter kom nästa lilla låda, Peptalk, med träningsråd. Till Kloka Ordleken finns nu också en förklarande e-bok.

Jag har också gett ut tre böcker: Hotet mot Trådlösa för barn 9-12 år (Visto förlag, december 2018), Äntligen fred i Fredlösa (Visto förlag, december 2017) och Varje dag är en ny match - berättelsen om Stadiumbröderna (Liber, 2013).

Jag hoppas att du gillar mina ord och smycken! Välkommen att titta runt och handla.

Allt gott!

Sussi